Sięgając po minerały

Sięgając po minerałyMinerały są niezbędnymi składnikami odżywczymi, niezbędnymi z tego powodu, iż wspomagają wiele enzymów w organizmie w celu jego prawidłowego funkcjonowania. Minerały w żywności są na niskim poziomie z powodu nadmiernego przetworzenia żywności, ubogiego rolnictwa, które wyczerpuje nasze gleby, jak również stosowania pestycydów, które kolidują z naturalnym cyklem siarki – wystawiając nas nie tylko na chemicznie zafałszowaną żywność, ale też żywność, która ma niższe wartości odżywcze. Obecnie zdrowym rozsądkiem jest uzupełnianie drobnych minerałów, w tym ważnych minerałów śladowych. Te minerały znajdują się w każdej z firmowych witamin i produktów. Minerały pochodzące z ziemi określane są jako nieorganiczne, podczas gdy minerały w znalezione roślinach lub uprawach są strukturami żywych komórek i są uważane za organiczne. Najtańszą formą wapnia jest kreda, znana również jako nieorganiczny węglan wapnia. Inne formacje skalne w postaci taniego wapnia obejmują mączkę kostną, skorupę ostryg lub dolomit.